Amit ma gondolsz, az lesz a jövőd!

Ilvisz konyhája



lesiszilvi1143@gmail.com

Szavazás

Tetszik a weboldal?

Összes szavazat: 27

Kifli

Emlékeztek még a ropogós kiflire?
Ki ne emlékezne! :)
Más célokat is el lehet érni a kiflivel. Pl: kamasz gyermek rávehető a porszivózásra. 
Velem ez megtörtént! Ugye milyen hihetetlenül hangzik?
 
Hozzávalók:
10 dkg Nyanya
50 dkg finonliszt (ha kevertek hozzá maglisztet - szezámlisztet ajánlom 1/3-ad arányban, akkor kevesebb lesz  a szénhidrát tartalma-)
1,5 teáskanál só
3 ek olaj ( kókusz olaj, vagy manga zsir)
150 gr joghurt ( vagy kefir)
2 dl viz
1 dkg élesztő
 
Hozzávakból a tésztát kidagasztjátok, majd 30 perc kelesztést követőn ismét átdolgozzátok a tésztát.
Kilenc gombocót formáztok, majd kovális alakra nyújtva lehet feltekerni a tésztát kifli formára. A feltekerés előtt meg lehet kenni izesitett vajjal is. A formát mosolygós formára alakitjátok Ez a mozdulat elengedhetetlen a porszivó elinditásához. :)
40 perc kelesztés után mehet a 180 fokos sütőbe pirosodásig. (25-30pec) Vizzel megspricceljük,és hagyjuk kihülni. Amig kihül addig lehet dolgozni a porszivóval! :)