Szavazás
Kenyér
Öregtészta elkészülte után-NYANYA - készen állunk a kenyér elkészítéséhez, melyet igyekszem nektek lépésről-lépésre megmutatni.
Nyanyára FEL! Most nincsen pihenés, dolgoznunk kell egy kicsit!
Az öregtésztából kb 15 dkg-ot teszünk keverőtálba.
Az öregtésztából kb 15 dkg-ot teszünk keverőtálba.
Hozzáteszünk
50 dkg lisztet -keverhetjük magliszttel is, vagy teljes kiörlésű liszttel, pelyhekkel is-,
2 tk sót a lisztbe belekeverünk, adunk hozzá
3 dl folyadékot - lehet kefírt, joghurtot is használni,-
2-3 ek zsír,-kókuszzsír, oliva olaj-
1 dkg élesztő.
Akkor most kezdődik a munka. kb 20 perc alatt dagasztható meg a tészta, amit több alkalommal fogunk még pihentetni, és molesztálni is.
Szóval ha kidagasztottuk a tésztánkat, akkor 30-35perc alatt a tésztát kelni hagyjuk. Utána ismét átgyúrjuk, hogy a levegő buborékok távozzanak a tésztánkból.-csak pár mozdulat.
Ismét 15 perc pihentetés következik,majd negyedóra elteltével a nagy attrakció a kenyér megformázása következik. Fotókon láthatjátok a menetét. Ismételten 40 perc pihi idő következik. Közben a sütőt előmelegítjük 230 fokra. Sütés előtt éles pengével-késsel bevágjuk a tésztát, és vízzel megpermetezzük a tetejét.
A kenyér párában szeret sülni, ezért a sütő aljára tegyetek 1-2 dl forró vizet.
230 fokon a sütési idő 10 perc, utána 180 fokon még 25-30 perc. Nézegessétek hogyan emelkedik a kenyér bendője, pirosodik az orcája, és a lakást belengi a frissen sülő kenyér ILLATA ! smile hangulatjel
Sütőböl kivéve is megspricceljük vízzel, és szigorúan hagyjuk kihülni!!!!
Jó munkát, és jó étvágyat a végeredményhez!
Jelezzetek vissza, hogyan sikerült!
50 dkg lisztet -keverhetjük magliszttel is, vagy teljes kiörlésű liszttel, pelyhekkel is-,
2 tk sót a lisztbe belekeverünk, adunk hozzá
3 dl folyadékot - lehet kefírt, joghurtot is használni,-
2-3 ek zsír,-kókuszzsír, oliva olaj-
1 dkg élesztő.
Akkor most kezdődik a munka. kb 20 perc alatt dagasztható meg a tészta, amit több alkalommal fogunk még pihentetni, és molesztálni is.
Szóval ha kidagasztottuk a tésztánkat, akkor 30-35perc alatt a tésztát kelni hagyjuk. Utána ismét átgyúrjuk, hogy a levegő buborékok távozzanak a tésztánkból.-csak pár mozdulat.
Ismét 15 perc pihentetés következik,majd negyedóra elteltével a nagy attrakció a kenyér megformázása következik. Fotókon láthatjátok a menetét. Ismételten 40 perc pihi idő következik. Közben a sütőt előmelegítjük 230 fokra. Sütés előtt éles pengével-késsel bevágjuk a tésztát, és vízzel megpermetezzük a tetejét.
A kenyér párában szeret sülni, ezért a sütő aljára tegyetek 1-2 dl forró vizet.
230 fokon a sütési idő 10 perc, utána 180 fokon még 25-30 perc. Nézegessétek hogyan emelkedik a kenyér bendője, pirosodik az orcája, és a lakást belengi a frissen sülő kenyér ILLATA ! smile hangulatjel
Sütőböl kivéve is megspricceljük vízzel, és szigorúan hagyjuk kihülni!!!!
Jó munkát, és jó étvágyat a végeredményhez!
Jelezzetek vissza, hogyan sikerült!






