Amit ma gondolsz, az lesz a jövőd!

Ilvisz konyhája



lesiszilvi1143@gmail.com

Szavazás

Tetszik a weboldal?

Összes szavazat: 27

Foszlós kalács

  • 50 dkg liszt
  • 1 egész tojás
  • 1 tojásnak a sárgája
  • csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 egész tojás a lekenéshez
 

A tejben a szokásos módon futtasuk meg az élesztőt. Közben késztsük elő a dagasztásra a tésztát.

A tejszin adja meg a kalács foszlósságát, és a zsirosságát. Hozzávalókkal kidagasztjuk a tésztát. Akor jó a tészta, ha nem ragad a kezünkhöz,és látni a foszlós szálakat. 30 percig pihentetjük a tésztát. A hagyományos kalács fonással,de bárhogyan formázva az ize fennséges lesz. Most kisebb kalácskákat készitettem, mert sajna nem működik megfelelően a sütőm.-alsó sütése nem használható. A tetejét lekenjük tojással, és újból kelesztjük, 40 percig, majd 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Tea vajjal, házi lekvárral ajánlom fogyasztani. Igyekezzetek, ha enni szeretnétek belőle! :)