Szavazás
Foszlós kalács
- 50 dkg liszt
- 1 egész tojás
- 1 tojásnak a sárgája
- csipet só
- 10 dkg cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 egész tojás a lekenéshez
A tejben a szokásos módon futtasuk meg az élesztőt. Közben késztsük elő a dagasztásra a tésztát.
A tejszin adja meg a kalács foszlósságát, és a zsirosságát. Hozzávalókkal kidagasztjuk a tésztát. Akor jó a tészta, ha nem ragad a kezünkhöz,és látni a foszlós szálakat. 30 percig pihentetjük a tésztát. A hagyományos kalács fonással,de bárhogyan formázva az ize fennséges lesz. Most kisebb kalácskákat készitettem, mert sajna nem működik megfelelően a sütőm.-alsó sütése nem használható. A tetejét lekenjük tojással, és újból kelesztjük, 40 percig, majd 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Tea vajjal, házi lekvárral ajánlom fogyasztani. Igyekezzetek, ha enni szeretnétek belőle! :)